Whisky : 105 noga utvalda sorter

Whisky : 105 noga utvalda sorter

By (author) 

Currently unavailable

Add to wishlist

AbeBooks may have this title (opens in new window).

Try AbeBooks

Description

Med den här boken i din hand har du en värld av njutning inom räckhåll!
Här presenteras 105 av världens mest intressanta whiskysorter, från Skottland och Taiwan till Australien och Danmark. Varje whisky presenteras med bild och smakomdöme. Författaren berättar om dess tillkomst och historia men delar också med sig av anekdoter från möten med människor som är lika besatta av spritsorten som han själv. Dessutom ger han svar på de vanligaste frågorna han får om whisky.

Samtliga 105 sorter finns på Systembolaget och presenteras med artikelnummer. Boken avslutas med noteringssidor där du kan föra in egna omdömen vid provning hemma.

Ingvar Rönde är en av Sveriges mest framstående whiskykännare. Hans intresse för whisky tog sin början 1980. Vid den tiden hade den stora maltwhiskyboomen inte kommit igång, men han besökte fem skotska destillerier och blev fascinerad. Under åren därpå fick världen upp ögonen för det som kom att kallas single malt. I sina försök att följa med i whiskyvärlden upptäckte han att det inte fanns någon aktuell bok som varje år gick igenom vad som hade hänt och vad som var på gång. År 2005 bestämde han sig för att lansera Malt Whisky Yearbook på engelska. Boken blev omedelbart en succé. Sedan dess har en ny och grundligt omarbetad upplaga kommit ut varje år. Idag betraktas Malt Whisky Yearbook som en ovärderlig bibel för varje sann whiskyentusiast och säljs över hela världen.

Ett antal gånger per år reser Ingvar Rönde till Skottland. Han har vid det här laget besökt samtliga destillerier i landet, åtskilliga av dem vid flera tillfällen. Han har också gjort besök på ett antal destillerier i andra delar av världen. Genom sitt arbete med Malt Whisky Yearbook har han byggt upp ett kontaktnät som ger honom en unik inblick i whiskyvärlden.
show more

Product details