Vanzatorii de Iluzii

Vanzatorii de Iluzii : Versuri

Free delivery worldwide

Available. Dispatched from the UK in 3 business days
When will my order arrive?

Description

THE SELLERS OF ILLUSIONS

This book is in Romanian. It is a collection of poems praising the triumph of light, of purity, and love.

Poezia Veronicăi Stănei Macoveanu este un strigăt de triumf al luminii, al purităţii şi al iubirii.
In VAnzătorii de iluzii, poeta ne propune un Univers In care sufletul fiecăruia dintre noi, de esenţă divină, păstrează permanent In profunzimea sa puritatea originară. El caută permanent să trăiască şi să exprime iubirea. Toate piedicile puse In calea acestei permanente aspiraţii, toate experienele negative sunt un balast care trebuie aruncat peste bord, o serie de amprente sau cicatrici care nu ating esenţa sufletului, nu Ii Intinează esenţa, ci dimpotrivă Ii asigură acel foc, acea trăire, care Ii re-atestă puritatea. Un poem edificator In acest sens este Intangibil In puritatea sa: "Sufletul e intangibil In puritatea sa / Nu-l putem pAngări se răzvrăteşte ca un cal sălbatic / să lepede balastul //Crustele amprentelor la hotar /combustii purificatoare le Incercuieşte."
Sufletul uman, cel purtător de puritate şi de iubire, nu este Insă scutit de suferinţă. Poeta vede suferinţa ca pe un instrument prin care divinitatea desăvArşeşte fiinţa umană, o Innobilează şi o ridică spre forma sa perfectă. Această suferinţă transcende "interzisul timp," iar rănile reprezintă o cale de a accede la divinitate: "Mă gAndesc numai / să ne vindecăm rănile sufletului / cu balsamul divin al iubirii / O, Apostole Pavel, ce binecuvAntate In adevăr / sunt cuvintele tale - la cerească iubire ne Indemni" (din poezia Cicatricile sufletului).
Experienţele pozitive implică interacţiunea dintre sufletele individuale, prezenţa şi atingerea fiinţei iubite. Trăirea plenară a iubirii, In deplină armonie şi scăldată In lumină, reprezintă modalitatea de Implinire a vieţii In manifestarea ei pămAntească. In acele momente, protagoniştii devin zei, revelAnd esenţa lor divină, iar sufletul trăieşte totul tumultuos, cuprins de bucurie, dar şi dezlănţuit Intr-o furtună, o rupere de nori: "A fost o rupere de nori In sufletul meu atunci! / Şi totuşi printr-o fantă de divină graţie / am putut In bucurie să-ţi văd atAt de profund şi clar frumuseţea / şi aura-ţi zeiască de Indrăgostit" (din poezia Intr-o fantă de divină graţie).
Comunicarea cu sufletul-pereche creează o blAndă punte către eternitatea văzută ca paradis. Sufletul este o mare pe plaja căreia este posibilă manifestarea plenară a iubirii: "CAnd tu ai Intins o mAnă peste prăpastie / - blAndă punte - / au renăscut In mine trăiri definitive / Tu comunici linie directă cu Raiul / Intr-un flux şi reflux pe plaja sufletului."
Exprimarea In deplină libertate şi puritate a sufletului, prin iubirea de sorginte divină Intr-un univers al luminii şi al armoniei depline este ceea ce ne propune volumul de faţă, care ne dezvăluie o viziune lirică matură, de mare forţă expresivă, ce te cucereşte prin sinceritatea şi autenticitatea mesajului său profund uman.
show more

Product details

  • Paperback | 106 pages
  • 152 x 229 x 6mm | 154g
  • United States
  • Romanian
  • black & white illustrations
  • 1514325799
  • 9781514325797

About Veronica Stanei Macoveanu

Veronica Stănei Macoveanu s-a născut la 28 noiembrie 1947, in Dăeni, judetul Tulcea. A fost profesoară de limba spaniolă şi romană in Constanţa. Este membră a Uniunii Scriitorilor din Romania şi a Uniunii Scriitorilor Suedezi.
Din 1990 trăieşte in Suedia.
A publicat mai multe volume de versuri: Magmatice flori suflete, 1970; Primăvara cenuşie, 1983; Sfera neliniştii, 1988; Acrobaţii peste lacrima lumii, 1993; Tabla de şah, 2015.
Versurile sale au fost incluse in numeroase antologii de poezie apărute in Romania şi Suedia.
show more