Täydellinen sekasotku

Täydellinen sekasotku

3.51 (1,107 ratings by Goodreads)
By (author)  , Translated by 

List price: US$30.73

Currently unavailable

Add to wishlist

AbeBooks may have this title (opens in new window).

Try AbeBooks

Description

Tässä kirjassa osoitetaan, että ristiriita siisteyden ja järjestelmällisyyden välillä voi olla merkittävä niin emotionaalisesti kuin taloudellistakin aspektia ajatellen.

Toisin sanoen, sietämällä sotkua ja epäjärjestystä tietyssä määrin voidaan saavuttaa huomattavia kustannussäästöjä. Kyse ei ole vain siitä, että järjestelmällisyyden kustannukset ovat tavallisesti hyötyjä suuremmat, vaan käy ilmi, että nämä väitetyt hyödytkin ovat usein näennäisiä. Vastoin lähes kaikkialla hyväksyttyä käsitystä kohtuullisen epäjärjestelmälliset ihmiset, laitokset ja järjestelmät osoittautuvat säännöllisesti tehokkaammiksi, joustavammiksi, luovemmiksi ja yleensäkin toimivammiksi kuin äärimmäisen järjestelmälliset. Aivan samoin kuin järjestelmällisyyden kustannukset myös oikeanlaisen ja oikeansuuruisen sotkun mahdolliset hyödyt on jätetty huomiotta.

Entäpä jos siisteyden ja järjestelmällisyyden kustannukset ovatkin usein hyötyjä suuremmat? Entä jos sotkuisuus, laajassa mielessä ymmärrettynä, onkin parempi vaihtoehto?

Tuntuu melkein naurettavalta vihjata, että maailma on jättänyt huomiotta sen itsestään selvän tosiseikan, että siisteydestä ja järjestelmällisyydestä koituu kustannuksia. Voisi kuvitella, että ennen kuin ihmiset ryhtyvät siistimään ja järjestelemään, he kysyisivät itseltään ensimmäiseksi, onko puuha ajassa ja muissa voimavaroissa mitaten vaivan arvoista?
show more

Product details

  • Paperback
  • Finland
  • Finnish
  • 9789525534955

Rating details

1,107 ratings
3.51 out of 5 stars
5 18% (200)
4 33% (367)
3 33% (370)
2 12% (138)
1 3% (32)
Book ratings by Goodreads
Goodreads is the world's largest site for readers with over 50 million reviews. We're featuring millions of their reader ratings on our book pages to help you find your new favourite book. Close X