Organització industrial
33%
off

Organització industrial

Free delivery worldwide

Available. Dispatched from the UK in 2 business days
When will my order arrive?

Description

Per què competeixen les empreses en el mercat?, com competeixen?, quines decisions prenen les empreses i com les prenen? La resposta a aquestes preguntes ha estat, i encara és, un dels temes més antics d'interès per als economistes. L'anàlisi d'aquestes qüestions és la base del que es coneix per organització industrial o també economia industrial. La manera d'abordar aquestes preguntes va variar substancialment a partir dels anys cinquanta amb la incorporació de les eines proporcionades per la teoria de jocs. Així, els models teòrics han ampliat l'abast de les preguntes que es plantegen respondre i han permès formalitzar l'anàlisi normativa. Naturalment, el nivell de complexitat de l'anàlisi també ha augmentat, encara que aquest llibre representa un esforç per tractar els diferents models minimitzant aquesta complexitat formal i proporcionant arguments intuïtius que ajudin a la comprensió dels models estudiats. En aquest sentit, aquest manual fa de pont entre els textos descriptius i els textos tècnics destinats a estudiants avançats de doctorat.

El llibre està adreçat a estudiants de segon cicle de les llicenciatures d'Economia i d'Administració d'Empreses. També es pot utilitzar en programes de tercer cicle com una introducció a la teoria moderna de l'organització industrial.

Xavier Martínez-Giralt és catedràtic de Fonaments de l'Anàlisi Econòmica a la Universitat Autònoma de Barcelona. Doctor per la Universitat Catòlica de Lovaina (CORE) l'any 1988, la seva recerca s'emmarca en l'àmbit de l'organització industrial i, en particular, en l'estudi de la formació de preus en la teoria moderna de l'oligopoli. Els seus treballs estan publicats en revistes de reconegut prestigi nacionals i internacionals. En l'actualitat és director del Centre per a l'Estudi de les Organitzacions i de les Decisions Econòmiques (CODE).
show more

Product details