Oposiciones y concursos a cátedra de historia en la universidad de Franco (1939-1950)
23%
off

Oposiciones y concursos a cátedra de historia en la universidad de Franco (1939-1950)

Free delivery worldwide

Available. Dispatched from the UK in 2 business days
When will my order arrive?

Expected delivery to the United States by Christmas Expected to be delivered to the United States by Christmas

Description

En aquest llibre s’analitza la provisió de càtedres d’història en les facultats de filosofia i lletres en la postguerra, durant els anys 1940 a 1950. El primer any es convoquen els primers concursos i oposicions davant tribunals designats a l’arbitri del ministre falangista José Ibáñez Martín. Els vells catedràtics partidaris o adaptats al règim es traslladen a unes altres universitats, especialment a Madrid, mentre els auxiliars i altres doctors aconsegueixen càtedra. Els tribunals actuen amb una legalitat aparent, encara que expliquen més les vinculacions polítiques i acadèmiques, els mèrits «patriòtics», que la formació i els coneixements. Aviat el predomini de Falange es contraresta per altres famílies del règim, conservadors, catòlics propagandistes i de l’Opus Dei que s’enfronten en aquella universitat franquista, delmada i sotmesa a la ideologia nacionalcatòlica.
show more

Out of ideas for the holidays?

Visit our Gift Guides and find our recommendations on what to get friends and family during the holiday season. Shop now .

Product details

  • Paperback | 280 pages
  • 176 x 240 x 20mm | 598.74g
  • Publicacions de La Universitat de Valencia
  • Valencia, Spain
  • Spanish
  • 8437078334
  • 9788437078335

Looking for beautiful books?

Visit our Beautiful Books page and find lovely books for kids, photography lovers and more. Shop now .

Review Text

En este libro se analiza la provisión de cátedras de historia en las facultades de filosofía y letras en la posguerra, durante los años 1940 a 1950. El primer año se convocan los primeros concursos y oposiciones ante tribunales designados al arbitrio del ministro falangista José Ibáñez Martín. Los viejos catedráticos partidarios o adaptados al régimen se trasladan a otras universidades, en especial a Madrid, mientras los auxiliares y otros doctores alcanzan cátedra. Los tribunales actúan con una legalidad aparente, aunque cuentan más las vinculaciones políticas y académicas, los méritos «patrióticos», que la formación y los conocimientos. Pronto el predominio de Falange se contrarresta por otras familias del régimen, conservadores, católicos propagandistas y del Opus Dei que se enfrentan en aquella universidad franquista, diezmada y sometida a la ideología nacionalcatólica.
show more