Nötodlarens handbok

Nötodlarens handbok

By (author)  , Designed by  , Illustrated by 

Free delivery worldwide

Available. Expected delivery to the United States in 8-13 business days.


Not ordering to the United States? Click here.

Description

UTSEDD TILL ÅRETS ENCYKLOPEDISKA PRAKTVERK 2022 AV MÅLTIDSAKADEMIEN, NOMINERAD TILL ÅRETS TRÄDGÅRDSBOK 2022 

Vem drömmer inte om att skörda nötter från den egna trädgården och kunna njuta av fett- och proteinrik föda från den egna täppan? Nötodlarens handbok visar att det är fullt möjligt att odla nötter nästan överallt i Norden, oavsett vilken odlingszon du befinner dig i. Boken tar upp närmare 50 olika arter av nötträd och hundratals namnsorter som är odlingsvärda i nordligt klimat. De utförliga odlings- och skötselråden innehåller allt du behöver för att lyckas med dina plantor och förökningskapitlet ger tips på hur du kan få fler nötträd utan att bli ruinerad.

Nötodlarens handbok ger en bakgrund till hur varje typ av nöt har använts genom tiderna och hur du på bästa sätt skördar, förvarar och knäcker nötterna. Bokens omfattande receptdel bjuder på många idéer om hur nötterna kan användas i kosten. Flera rätter har gammalt ursprung och förtjänar att återupptäckas, där hickorymjölk, valnötsmiso, ginkgokräm, inlagda gröna valnötter, ekollontofu och tallnötsgröt bara är några få exempel. Till och med du som är nötallergiker kan hitta tips på hur du kanske ändå kan njuta av några nötter.

Philipp Weiss, författaren till Skogsträdgården: odla ätbart överallt (Årets Trädgårdsbok 2018) och Fleråriga grönsaker: upptäck, odla, njut (2016) är bosatt i Stjärnsund i södra Dalarna där han med sin familj på fyra olika platser odlar bär, frukt och nötter. Han undervisar och föreläser regelbundet i hela Norden om skogsträdgårdar, fleråriga nyttoväxter och nötodling. I Nötodlarens handbok bjuder han generöst på sina kunskaper som bygger på egna odlingserfarenheter, otaliga studiebesök till nötodlare i hela norra Europa och inte minst omfattande litteraturstudier. Bokens tydliga källförteckning med över 700 referenser bjuder dig som läsare till att fördjupa dig ytterligare i nötodlingens spännande värld.
show more

Product details

  • Hardback
  • 220 x 280 x 35mm | 1,466g
  • Swedish
  • 9789163932519
  • 2,337,817