Muntanyes de Coanegra
13%
off

Muntanyes de Coanegra

Free delivery worldwide

Available. Dispatched from the UK in 2 business days
When will my order arrive?

Description

El protagonistes d’aquest llibre són les muntanyes de Coanegra, a Santa Maria del Camí, i d’una manera especial la gent que ha habitat aquests llocs: els moliners, els pagesos, els senyors, els esclaus, els bandejats, les collidores, els llenyaters i totes les persones que han trobat un senyal de llibertat en aquelles carenes.
És en aquesta contrada, propera i llunyana a la vegada, on s’ubiquen els personatges i els fets descrits, gairebé tots ells reals, tot i que l’autor hi barreja dosis d’història i ficció.
És un llibre de recreació del passat, de records personals i familiars entorn d’uns indrets que durant segles varen acollir sense interrupció una vida intensa. El fil mai no s’ha trencat del tot, però ara molts d’aquells llocs ja només són paratges deshabitats, amb perill de perdre’s el nom i el record de la seva gent.
Mateu Morro ha volgut fer un exercici de memòria, a partir de fonts escrites i orals, per preservar i recrear un bocí de la nostra història i de la nostra geografia. El resultat és aquest llibre que brolla des de les entranyes de la terra, amarat de l’olor de la garriga i la remor dels pins.
show more

Product details

  • Paperback | 224 pages
  • 144 x 208 x 18mm | 322.05g
  • Palma de Mallorca, Spain
  • Catalan
  • 8415081235
  • 9788415081234

Review Text

"El protagonistes d aquest llibre són les muntanyes de Coanegra, a Santa Maria del Camí, i d una manera especial la gent que ha habitat aquests llocs: els moliners, els pagesos, els senyors, els esclaus, els bandejats, les collidores, els llenyaters i totes les persones que han trobat un senyal de llibertat en aquelles carenes. És en aquesta contrada, propera i llunyana a la vegada, on s ubiquen els personatges i els fets descrits, gairebé tots ells reals, tot i que l autor hi barreja dosis d història i ficció. És un llibre de recreació del passat, de records personals i familiars entorn d uns indrets que durant segles varen acollir sense interrupció una vida intensa. El fil mai no s ha trencat del tot, però ara molts d aquells llocs ja només són paratges deshabitats, amb perill de perdre s el nom i el record de la seva gent. Mateu Morro ha volgut fer un exercici de memòria, a partir de fonts escrites i orals, per preservar i recrear un bocí de la nostra història i de la nostra geografia. El resultat és aquest llibre que brolla des de les entranyes de la terra, amarat de l olor de la garriga i la remor dels pins."
show more