Moed

Moed : Het Levensverhaal van Holocaust Overlevende Avraham Perlmutter

Free delivery worldwide

Available. Expected delivery to the United States in 8-13 business days.


Not ordering to the United States? Click here.

Description

Avraham Perlmutter is pas tien jaar oud als zijn leven voorgoed verandert.

In 1938 bereiken de nazi's Avrahams geboortestad Wenen. Wanhopig om hun zoon te redden, sturen zijn ouders hem naar Nederland, maar het binnenvallende Duitse leger volgt een korte tijd later. Tijdens de daaropvolgende oorlogsjaren trotseert de jonge Avraham arrestaties, gewaagde ontsnappingen, onderduiken en hartverscheurende verliezen. Daarnaast ervaart hij echter ook de goedheid van vele Nederlanders die hem helpen ontsnappen.

Het overleven van de Holocaust vergt schranderheid, moed, vastbeslotenheid en een dosis geluk waar hij opnieuw gebruik van maakt wanneer hij vecht voor de staat Israël tijdens haar Onafhankelijkheidsoorlog. Daarop vertrekt hij naar de VS om een academische opleiding te volgen en zijn dromen te laten uitkomen.

Moed neemt de lezer mee op een onvergetelijke reis vol met spanning en gevaar. Toch is het meer dan een verhaal over overleven - het is een testament voor menselijke goedheid, zelfs in de duisterste tijden en voor de prestaties die door volharding worden bereikt.

Deze unieke autobiografie zal lezers van alle leeftijden inspireren, van liefhebbers van historische memoires tot lezers die op zoek zijn naar een opbeurend perspectief op een volbracht leven.
show more

Product details

  • Paperback | 180 pages
  • 152 x 229 x 10mm | 272g
  • Dutch; Flemish
  • 110 Illustrations
  • 1937945111
  • 9781937945114

Review quote

"Het is fantastisch dat dit boek nu in het Nederlands vertaald is zodat ook Nederlanders kunnen leren van het levensverhaal van deze bijzondere man." -- Miriam Keesing - DOKIN Foundation

"Het is een spannend en ontroerend verhaal over discriminatie, vervolging, hulpvaardigheid, moed en doorzettingsvermogen." -- Dr. Herman van Rens, Holocaust-historicus

"Wij vinden het zeer mooi dat er een Nederlandse vertaling is gekomen van het boek van Avraham Perlmutter Determined. Het boek waarin hij ook zijn belevenissen in ons dorp Grubbenvorst beschrijft. We hopen dat het nog door veel mensen gelezen zal worden." -- Namens de "Stichting Historische Kring Grubbenvorst-Lottum," G.L.Voesten (voorzitter)
show more