Modelització de decisions : fusió d'informació i operadors d'agregació
37%
off

Modelització de decisions : fusió d'informació i operadors d'agregació

By (author)  , By (author) 

Free delivery worldwide

Available. Dispatched from the UK in 2 business days
When will my order arrive?

Description

Aquest llibre tracta diversos aspectes relacionats amb la fusió d’informació i els operadors d’agregació. Es presenten diverses funcions que van des de la mitjana aritmètica fins a les integrals difuses, passant per tota classe de mitjanes ponderades. S’hi descriuen les propietats de les funcions, com també diversos aspectes sobre la seva selecció. També s’hi veuen mètodes per determinar-ne els paràmetres a partir d’exemples. El llibre inclou dos capítols que descriuen algunes nocions bàsiques sobre la teoria del mesurament, la teoria de la probabilitat, els conjunts difusos i les equacions funcionals. A més, en relació amb les mesures difuses (jocs monòtons), es veuen alguns elements de la teoria de jocs, com els índexs de Shapley i Banzhaf. Aquesta edició és una traducció al català del llibre originàriament publicat en anglès per Springer.

Vicenç Torra (Barcelona, 1968) és investigador de l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA-CSIC) i professor associat de la UAB. Ha estat professor de la Universitat de Lleida i de la Universitat Rovira i Virgili i investigador visitant de la Universitat de Tsukuba (Japó). És llicenciat (1991) amb grau (1992) i doctor en informàtica (1994) per la Universitat Politècnica de Catalunya. La seva recerca està centrada en la intel·ligència artificial i, més concretament, en els temes de fusió d’informació i privadesa. Ha publicat més de cent treballs en aquestes àrees i, en català, el llibre Fonaments d’Intel·ligència Artificial (UOC, 2007). És fundador, amb Y. Narukawa, de la sèrie de congressos anuals Modeling Decisions for Artificial Intelligence, i és editor del butlletí de l’European Society for Fuzzy Logic and Technology.

Yasuo Narukawa (Saitama, Japó, 1964) és professor al Toho Gakuen de Kunitachi (Japó) i investigador associat de l’institut de recerca en negocis de la Universitat de Waseda (Tòquio, Japó). Ha visitat l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA-CSIC, Bellaterra) diverses vegades des de l’any 2002. És llicenciat en matemàtiques i doctor en ciència de sistemes per l’Institut de Tecnologia de Tòquio, una de les institucions líders al Japó. Els seus camps d’interès són la teoria de la decisió, la teoria de la utilitat amb incertesa i l’anàlisi de dades i les seves aplicacions. Ha publicat els seus treballs en les revistes més importants de l’àrea. És fundador, amb V. Torra, de la sèrie de conferències Modeling Decisions for Artificial Intelligence, que tenen lloc anualment des de la primera edició l’any 2004, i ha editat números especials en diverses revistes sobre les temàtiques de decisió i agregació.
show more

Product details