Mästertjuven Nick Velvet's märkligaste stölder : tretton kriminalnoveller

Mästertjuven Nick Velvet's märkligaste stölder : tretton kriminalnoveller

By (author) 

Currently unavailable

Add to wishlist

AbeBooks may have this title (opens in new window).

Try AbeBooks

Description

Namn: Nicholas Velvet Yrke: Internationell mästertjuvStöldföremål: Värdelösa objekt
Stöldmetoder: Oväntade och ofelbara
Nick Velvet (egentligen Velvetta men det vill han helst inte kännas vid, eftersom han tycker att det låter som en krämig dessertost) toppar listan över ryktbara gentlemannatjuvar i litteraturen. Genom sin skicklighet och sina mycket speciella arbertsmetoder, ses han med respekt av proffs på båda sidor av lagen.
Till skillnad från sina kollegor håller sig Nick Velvet med en mycket speciell hederskodex; Han är villig att riskera såväl sitt liv som sin frihet för att stjäla vilket föremål som helst, med ett enda ofrånkomligt förbehåll objektet i fråga måste vara absolut värdelöst! Det är därför omöjligt att engagera Nick Velvet för att stjäla pengar, juveler eller andra dyrbarheter. Däremot åtar han sig villigt att stjäla vattnet ur en swimmingpool, kidnappa en sällskapskatt eller röva bort ett helt baseboll-lag! Och alla stölder utförs mot sämsta tänkbara odds och för högsta tänkbara arvode
Edward D. Hoch, Edgar-vinnande författare klassas av en enig kritikerkår som vår tids absolut främste novellist inom kriminallitteraturen. Och vad gäller mästertjuven Nick Velvet är såväl läsare, kritiker och författern själv! helt eniga: De är den bästa novellseriefigur han någonsin skapat!
show more

Product details

  • Hardback
  • Swedish
  • 9789189090309