La astronomía en el Antiguo Egipto

La astronomía en el Antiguo Egipto

By (author) 

List price: US$40.37

Currently unavailable

Add to wishlist

AbeBooks may have this title (opens in new window).

Try AbeBooks

Description

L’astronomia va ser una de las àrees del coneixement que més va desenvolupar la civilització egípcia. Les persistents indagacions en aquest camp han proporcionat un sumptuós llegat científic. Una de les seues troballes més preades és el calendari civil de 365 dies, que durant milers d’anys ha estat el més perfecte de l’antiguitat, l’evolució del qual va propiciar la creació del calendari que actualment regeix les nostres vides. Als calendaris, rellotges estel·lars, solars i clepsidres dedica l’autor una atenció especial en aquest llibre. A més, ens descobreix, mitjançant exemples pràctics i l’anàlisi de textos egipcis antics de caràcter cosmogònic, la percepció que tingueren els egipcis de l’inici, forma i fi de l’univers, molt influïda, com no podia ser d’una altra manera, per la complexa religió que professaven, que de manera simbòlica va plasmar aquesta cosmovisió en l’arquitectura dels temples.
José Lull analitza els sostres astronòmics i els textos jeroglífics i ens facilita la comprensió del cel egipci; explica la seua visió dels astres i fenòmens astronòmics més importants i procedeix a la identificació de molts dels estels i constel·lacions. Finalment, aquest treball aplega les principals alineacions astronòmiques efectuades en diverses construccions egípcies, com són les piràmides i temples, i s’hi explica la funció i el simbolisme amb què presumiblement van ser concebudes.
show more

Product details

  • Paperback | 376 pages
  • 170 x 230 x 28mm | 608g
  • Valencia, Spain
  • Spanish
  • New edition
  • 8437064104
  • 9788437064109
  • 2,096,736

Review Text

La astronomía fue una de las áreas del conocimiento que más desarrolló la civilización egipcia. Sus persistentes indagaciones en este campo han proporcionado un suntuoso legado científico. Uno de sus hallazgos más preciados es el calendario civil de 365 días, que durante miles de años resultó ser el más perfecto de la antigüedad y cuya evolución llevó a la creación del calendario que actualmente rige nuestras vidas. A los calendarios, relojes estelares, solares y clepsidras se les dedica en este libro una atención especial. Además, el autor nos descubre, mediante ejemplos prácticos y el análisis de antiguos textos egipcios de carácter cosmogónico, la percepción que tuvieron los egipcios del inicio, forma y fin del universo, muy influenciada, como no podría ser de otra suerte, por su compleja religión, que simbólicamente llevó esta cosmovisión a la arquitectura de los templos. José Lull analiza los techos astronómicos y los textos jeroglíficos y nos lleva de esta forma a un mejor entendimiento del cielo egipcio; explica su visión de los astros y fenómenos astronómicos más importantes y procede a la identificación de muchas de sus estrellas y constelaciones. Finalmente, en este trabajo se contemplan las principales alineaciones astronómicas efectuadas en diversas construcciones egipcias, como pirámides y templos, y se explica la función y simbolismo de las mismas.
show more