Kolmastoista kertomus

Kolmastoista kertomus

3.96 (262,600 ratings by Goodreads)
By (author)  , Translated by 

List price: US$19.26

Currently unavailable

Add to wishlist

AbeBooks may have this title (opens in new window).

Try AbeBooks

Description

Kolmastoista kertomus oli vuoden 2006 suurimpia kansainvälisiä menestyksiä: esikoisteos, jonka käännösoikeudet myytiin lähes 40 maahan ja joka pysytteli koko syksyn USA:n bestsellerlistalla - sitä on myyty jo lähes 300 000 kappaletta.

Margaret Lea on töissä isänsä kirja-antikvariaatissa ja kirjoittaa harrastuksekseen elämäkertoja unohdetuista ja vähän tunnetuista kirjailijoista. Eräänä päivänä hän saa kirjeen Vida Winteriltä, joka on kuuluisimpia ja rakastetuimpia nykykirjailijoita. Winter on ollut salamyhkäinen ja keksinyt menneisyydestään ja taustastaan erilaisia versioita vuosien varrella. Nyt hän on jo vanha ja sairas: hän haluaa kertoa totuuden erikoislaatuisesta elämästään ja toivoo Margaretin saapuvan luokseen. Margaret lähtee empien mutta uteliaana Yorkshireen tapaamaan kirjailijaa, ja Vida aloittaa kertomuksensa. Se on runsas, dramaattinenkin kertomus Marchin perheestä, sen Isabelle-tyttärestä ja hänen kaksostytöistään Adelinesta ja Emmelinesta. Margaret joutuu Vidan tarinan pauloihin.

Elämäkerturina hänen täytyy pitäytyä tosiasioissa, eikä hän aina luota Vidaan. Hän matkustaa kirjailijattaren entiseen kotikartanoon katsomaan ja tutkimaan itse asioita. Matka totuuteen osoittautuu Margaretille myös matkaksi omiin perhesalaisuuksiin.Kaikenikäisiin lukijoihin vetoava Humisevan harjun ja Rebecan perillinen on lukuromaani vailla vertaa. "Yksinkertaisesti loistava - en ole nauttinyt esikoiskirjasta näin paljon aikoihin", toteaa mm. toinen brittiläinen menestyskirjailija Kate Mosse.

Diane Setterfield toimi pitkään yliopisto-opettajana erikoisalueenaan Ranskan 1900-luvun kirjallisuus ja erityisesti André Gide. Nykyään hän on täyspäiväinen kirjailija. Hän asuu Yorkshiressä Englannissa.
show more

Product details

  • Hardback
  • Finland
  • Finnish
  • 3. p
  • 9789513137694

Rating details

262,600 ratings
3.96 out of 5 stars
5 34% (89,519)
4 37% (98,149)
3 21% (55,430)
2 5% (14,389)
1 2% (5,113)
Book ratings by Goodreads
Goodreads is the world's largest site for readers with over 50 million reviews. We're featuring millions of their reader ratings on our book pages to help you find your new favourite book. Close X