Introducció a la filosofia medieva
30%
off

Introducció a la filosofia medieva

By (author) 

Free delivery worldwide

Available. Dispatched from the UK in 2 business days
When will my order arrive?

Description

Aquestes pàgines volen ser una primera aproximació o una introducció a la filosofia medieval que exposi sumàriament i amb un llenguatge entenedor i clar, però alhora rigorós i formal, les grans línies del pensament medieval i els seus temes i autors més significatius. En concret, aquesta Introducció a la filosofia medieval es proposa tres objectius: a) oferir una panoràmica general, presentada segons un ordre cronològic, dels temes filosòfics principals i dels autors més destacats de l’edat mitjana; b) aprofundir en el coneixement dels dos pensadors que han influït més en la història posterior de la filosofia: Agustí d’Hipona i Tomàs d’Aquino, i c) plantejar la lectura de fragments significatius dels filòsofs estudiats per tal que el lector es familiaritzi amb els textos medievals. Atès que el llibre ha estat concebut i escrit a Catalunya, és especialment sensible als autors catalans medievals (que hi són i alguns fins i tot excel·leixen)i, en general, a la bibliografia en llengua catalana. En aquest sentit, creiem que aquest llibre omple un buit injustificat en el panorama editorial del llibre català.

Jaume Mensa és professor titular del Departament de Filosofia, en el qual imparteix l’assignatura Filosofia Medieval. Després del doctorat de Filosofia (UAB, 1993), va fer una estada postdoctoral(1994–1996) a la Universitat La Sapienza de Roma i completà la formació com a medievalista a la Scuola di Paleografia, Diplomaticae Archivistica de l’Archivio Segreto Vaticano. Ha centrat la recerca en l’àmbit de la filosofia medieval, especialment en autors catalans. Actualment treballa en el projecte de recerca Corpus digital de la ciència a la Corona de Aragó i el seu context llatí i romànic. És autor de diversos llibres i d’una bona colla d’articles en revistes especialitzades. El darrer llibre publicat és Arnau de Vilanova i les teories medievals de l’amor (Barcelona, Cruïlla, Fundació Joan Maragall, 2012), amb el qual guanyà el XXI Premi Joan Maragall.
show more

Out of ideas for the holidays?

Visit our Gift Guides and find our recommendations on what to get friends and family during the holiday season. Shop now .

Product details

Review Text

Aquestes pàgines volen ser una primera aproximació o una introducció a la filosofia medieval que exposi sumàriament i amb un llenguatge entenedor i clar, però alhora rigorós i formal, les grans línies del pensament medieval i els seus temes i autors més significatius. En concret, aquesta Introducció a la filosofia medieval es proposa tres objectius: a) oferir una panoràmica general, presentada segons un ordre cronològic, dels temes filosòfics principals i dels autors més destacats de l’edat mitjana; b) aprofundir en el coneixement dels dos pensadors que han influït més en la història posterior de la filosofia: Agustí d’Hipona i Tomàs d’Aquino, i c) plantejar la lectura de fragments significatius dels filòsofs estudiats per tal que el lector es familiaritzi amb els textos medievals. Atès que el llibre ha estat concebut i escrit a Catalunya, és especialment sensible als autors catalans medievals (que hi són i alguns fins i tot excel·leixen)i, en general, a la bibliografia en llengua catalana. En aquest sentit, creiem que aquest llibre omple un buit injustificat en el panorama editorial del llibre català.Jaume Mensa és professor titular del Departament de Filosofia, en el qual imparteix l’assignatura Filosofia Medieval. Després del doctorat de Filosofia (UAB, 1993), va fer una estada postdoctoral(1994–1996) a la Universitat La Sapienza de Roma i completà la formació com a medievalista a la Scuola di Paleografia, Diplomaticae Archivistica de l’Archivio Segreto Vaticano. Ha centrat la recerca en l’àmbit de la filosofia medieval, especialment en autors catalans. Actualment treballa en el projecte de recerca Corpus digital de la ciència a la Corona de Aragó i el seu context llatí i romànic. És autor de diversos llibres i d’una bona colla d’articles en revistes especialitzades. El darrer llibre publicat és Arnau de Vilanova i les teories medievals de l’amor (Barcelona, Cruïlla, Fundació Joan Maragall, 2012), amb el qual guanyà el XXI Premi Joan Maragall.
show more