Fågeln

Fågeln

3.91 (82 ratings by Goodreads)
By (author) 

Free delivery worldwide

Available. Expected delivery to the United States in 9-12 business days.


Not ordering to the United States? Click here.

Description

I landet Shabala har kriget rasat så länge någon kan minnas. Trots att Svala lever långt ifrån kriget och dess fasor präglas hela hennes tillvaro av det. Det finns bara två syften med hennes liv: hon ska föda barn och sedan ta värvning i armén.


Klasskamraterna kallar Svala för demon eftersom hon är vild och bråkar med alla. Varje dag efter skolan tar Svala med sig en bok ut i skogen – en bok som bara hon kan läsa skriften i. En dag möter hon ett underligt, fågelliknande väsen i skogen.

Fågeln berättar historier om en förlorad värld och hjälper Svala att utveckla mystiska krafter med hjälp av boken. Det dröjer inte länge förrän Svala blir indragen i en maktkamp som ligger utom hennes kontroll. Kan hennes nya krafter hjälpa henne att undfly sitt öde och kanske till och med sätta stopp för kriget?


Fågeln är Isabelle Törnqvists debutroman och första delen i den spännande fantasytrilogin Enigma om hopp, ondska och att ta makten över sitt eget öde. I de tre delarna får vi följa Svalas utveckling från tonåring till ung kvinna.Om författaren:
Isabelle Törnqvist föddes 1994 i Göteborg där hon bor än idag. Hon har en utbildning inom Software Engineering och Management och vill gärna jobba inom mjukvaruutveckling. Isabelle har skrivit berättelser så länge hon kan minnas och använder sina karaktärer som kärl för att utforska olika teman som ondska och moral. Fågeln är hennes debut.
show more

Product details

  • Paperback
  • 134 x 210 x 28mm | 517g
  • Swedish
  • 9789176970980
  • 2,221,917

Review Text

Debuterande Isabelle Törnqvist målar upp en trovärdig fantasyvärld, befriande tydlig och utan en överlastning av karaktärer eller övernaturligheter. Den är effektivt skriven utan transportsträckor men också utan att ge avkall på viktiga person- eller platsbeskrivningar. Det är lätt att känna för Svala i denna spännande och mångfacetterade fantasydebut.
BTJ-häftet nr 22, 2019. Lektör Clas Svahn
show more

Rating details

82 ratings
3.91 out of 5 stars
5 29% (24)
4 39% (32)
3 26% (21)
2 6% (5)
1 0% (0)
Book ratings by Goodreads
Goodreads is the world's largest site for readers with over 50 million reviews. We're featuring millions of their reader ratings on our book pages to help you find your new favourite book. Close X