El setè camió
34%
off

El setè camió

Free delivery worldwide

Available. Dispatched from the UK in 5 business days
When will my order arrive?

Description

Assumpta Montellà (Mataró, 1958) és l’autora de La maternitat d’Elna (també publicat a la Sèrie H d’Ara Llibres), èxit de crítica i de vendes pel qual li va ser concedit el Premi de la Dignitat 2006. Llicenciada en història per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) en l’especialitat d’història moderna i contemporània, és assessora històrica en diferents projectes cinematogràfics i audiovisuals. És autora de diversos treballs d’investigació sobre la Guerra Civil espanyola i les rutes de l’exili.
Publica articles a la revista Sàpiens i també col·labora en diverses publicacions locals de temàtica històrica. Col·labora i participa activament en diferents associacions que treballen per la recuperació de la memòria històrica i en altres col·lectius relacionats amb la història contemporània de Catalunya. Però la seva veritable vocació és mirar i remirar papers, furgar en la memòria de la gent, parlar-hi i conèixer-ne totes les anècdotes per després poder escriure el pols del seu país.
show more

Product details

  • Paperback | 232 pages
  • 160 x 230mm | 372g
  • Ara Llibres
  • Barcelona, Spain
  • Catalan
  • New edition
  • 8415224699
  • 9788415224693

Review quote

Una nit de febrer de 1939, amb les tropes de Franco trepitjant-los els talons, un
comboi de set camions evacuava els últims tresors de la República, que durant els darrers mesos de guerra havien estat ocults a la Mina Canta, a La Vajol. Set camions carregats d’or i de valuoses obres d’art procedents del Museo del Prado. Però només sis van aconseguir travessar la frontera francesa. El setè camió no va arribar mai…
Assumpta Montellà, l’autora de La maternitat d’Elna, ens descobreix en aquest apassionant llibre d’investigació la història dels tresors que l’agònica República de Negrín va intentar salvar de la desfeta a través del mite del setè camió, barreja de llegenda i realitat, que encara avui continua viu a la memòria dels empordanesos.
show more

Review Text

Una nit de febrer de 1939, amb les tropes de Franco trepitjant-los els talons, un
comboi de set camions evacuava els últims tresors de la República, que durant els darrers mesos de guerra havien estat ocults a la Mina Canta, a La Vajol. Set camions carregats dÂor i de valuoses obres dÂart procedents del Museo del Prado. Però només sis van aconseguir travessar la frontera francesa. El setè camió no va arribar mai.
Assumpta Montellà, lÂautora de La maternitat dÂElna, ens descobreix en aquest apassionant llibre dÂinvestigació la història dels tresors que lÂagònica República de Negrín va intentar salvar de la desfeta a través del mite del setè camió, barreja de llegenda i realitat, que encara avui continua viu a la memòria dels empordanesos.
show more