El guió : substància, estructura, estil i els principis de l'escriptura de guions

El guió : substància, estructura, estil i els principis de l'escriptura de guions

4.23 (8,637 ratings by Goodreads)
By (author)  , Translated by 

List price: US$25.38

Currently unavailable

Add to wishlist

AbeBooks may have this title (opens in new window).

Try AbeBooks

Description

Partint de conceptes bàsics (què és una escena?, què és una seqüència?, com aconseguir el clímax d’un acte?, com aconseguir el clímax d’una pel•lícula?) McKee mostra el misteri de les estructures, explica les característiques de cada gènere, defineix la importància de l’ambientació, la diferència entre la caracterització i la realitat d’un personatge, en resum, tot allò que fa que un guió destaqui per damunt dels altres. Il•lustrant-se amb mostres de guions clàssics (Casablanca, Chinatown, etc.), McKee analitza com està construïda cada escena per tal que funcioni i, el que és més important, per què funciona. Per la seva profunda comprensió dels mecanismes que mouen les històries i el seu original mètode d’enfocar la redacció de guions, El guió. Story constitueix una eina imprescindible per a tot aquell qui vulgui portar una idea a la pantalla. Als seminaris que Robert McKee imparteix per tot el món s’han gestat alguns dels guions de les pel•lícules més premiades a Hollywood. L’autor és a més consultor de les productores Tri-Star i Golden Harvest Films. Quincy Jones, Diane Keaton, Gloria Steinem, Julia Roberts, John Cleese i David Bowie són alguns dels seus cèlebres alumnes, mentre que sèries com Friends, Barrio Sésamo, M.A.S.H., Ally McBeal i Cheers, per citar-ne algunes, han sorgit de les seves classes de redacció de guions. Alguns exemples de pel•lícules que deuen llur existència a McKee són: El color porpra, L’home elefant, Forrest Gump, Gandhi, Leaving Las Vegas, Toy Story, El show de Truman i Un peix anomenat Wanda, entre d’altres.
show more

Product details

  • Paperback | 552 pages
  • 141 x 211 x 38mm | 518g
  • Spain
  • Catalan
  • New edition
  • 8484287173
  • 9788484287179

Review Text

«Robert McKee mÂha ajudat molt. Tot escriptor, actor, productor i director hauria de llegir-lo.» Kirk Douglas «Robert McKee mÂha proporcionat una comprensió profunda del guió i de la psicologia de lÂescena. Ningú en el negoci cinematogràfic pot prescindir del seu El guió.» Quincy Jones, coproductor de El color porpra Durant més de trenta anys, els estudiants de Robert McKee han acaparat les millors posicions a Hollywood. El seu seminari sobre LÂestructura del guió, que ha omplert auditoris dÂarreu del món i que compta amb més de 25.000 estudiants, és definitiu per guionistes i productors. Amb un públic que ja ha vist milers dÂhores de televisió i de pelÂlícules i que exigeix originalitat, i Hollywood pagant sumes extraordinàries per històries extraordinàries, aquest llibre és lÂarma que necessites per guanyar la guerra als clixés i traslladar el teu guió de la pàgina a la pantalla. A diferència dÂaltres mètodes coneguts dÂescriptura de guions, El guió. Story emfasitza la forma, no les fórmules. Amb exemples extrets de més de cent pelÂlícules, McKee exposa la seva filosofia que, més enllà de normes rígides, identifica els components més elusius que ens permeten distingir les històries de qualitat de la resta.
show more

Rating details

8,637 ratings
4.23 out of 5 stars
5 48% (4,120)
4 34% (2,930)
3 14% (1,179)
2 3% (285)
1 1% (123)
Book ratings by Goodreads
Goodreads is the world's largest site for readers with over 50 million reviews. We're featuring millions of their reader ratings on our book pages to help you find your new favourite book. Close X