Berlin Transit : det oavslutade

Berlin Transit : det oavslutade

By (author) 

Free delivery worldwide

Available. Expected delivery to the United States in 8-13 business days.


Not ordering to the United States? Click here.

Description

"Berlin Transit - Det oavslutade" är en lustfylld lek med identiteter, fylld av historiska detaljer och kunskapsrika perspektiv, där de olika gestalterna i dagens Paris blickar tillbaka på Väst- och Östberlin under 1980-talet och fram till murens fall 1989. Det är en roman med en ungdomlig blick, i vilken studenter på Sorbonne konfronterar de båda gestalterna Harry och Truls med sina historiska frågor och livsproblem; i bakgrunden finns historien om den delade staden och den svartvita världen, Anna Blume och kärleken. En roman om ett epokskifte som förändrade världen och sina huvudpersoner.

* * *

Den luggslitne författaren Harry Coralli, med rötter i Neapel, missar sitt livs chans i Östberlin sommaren 1985. Han har inte sinnesnärvaro nog att fånga ögonblicket i östblocket, utan han väljer lättheten och medelhavskänslan, ställd inför en kvinna från en stat han känner rädsla för: DDR.

Hans liv i Berlin och Neapel på 1980-talet blir tidsfördriv, det stannar vid en roman, "Min älskade"; allt annat förblir oavslutat, han själv en skugga. En dag möter han henne plötsligt, den förlorade, vid en annans mans sida – Truls de Neergaard, en framgångsrik författare som lever i Berlin. Den mannen blir hans fiende, men Coralli får på sällsamt sätt – i Paris 2018 – tillgång till de Neergaards anteckningar om Östberlin före murens fall.


Spelplatsen för detta möte med det förflutna är universitetet Sorbonne, där de unga studenterna och de två kontrahenterna betraktar sig själva och historien: "Konsten är den sensuella form i vilken man intuitivt försöker närma sig det absoluta."

* * *

Lucas Beaumont: Harry tjatade om Platon och Demosthenes, om något slags "liturgisk produktion av sanning", och hur Foucault mot slutet av sitt liv reviderade allt han tidigare tänkt och skrivit. Jamen herregud, det gör jag varenda dag! Själv håller Harry sedan urminnes tider, innan jag föddes, på med en roman som inspirerats av Schuberts ofullbordade symfoni. Han säger att 1989 aldrig avslutats. Skitsnack!

* * *

"En roman full av känslor, liv, tankar, motsägelser, undran över världens tillstånd. En storartad läsupplevelse av en av dagens viktigaste svenska författare. ... Genom sin tilltro till de unga människornas sanning är Berlin Transit en djupt romantisk berättelse." – MICHEL EKMAN, Hufvudstadsbladet

* * *Kort film om ”Berlin Transit” på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=ODoewfpp_Q8
show more

Product details

  • Paperback | 198 pages
  • 138 x 210 x 12mm | 350g
  • Swedish
  • 9789163986802
  • 2,351,447