Το βιολί του Άουσβιτς

Το βιολί του Άουσβιτς

3.62 (2,914 ratings by Goodreads)

Currently unavailable

Add to wishlist

AbeBooks may have this title (opens in new window).

Try AbeBooks

Description

Άουσβιτς, 1944. Στερήσεις και βασανιστήρια, εξευτελισμός, τιμωρίες και θανατώσεις, άνθρωποι-αριθμοί. Ο Ντάνιελ, ένας Εβραίος κατασκευαστής εγχόρδων από την Κρακοβία, επιβιώνει σε αυτήν τη ζωντανή κόλαση δουλεύοντας σαν ξυλουργός.

Ώσπου μια μέρα, ο διοικητής του στρατοπέδου, λάτρης της κλασικής μουσικής, ανακαλύπτει την επιδεξιότητά του και αποφασίζει να τον υποβάλει σε μια βασανιστική δοκιμασία: θα πρέπει να κατασκευάσει, σε συγκεκριμένο χρόνο που ο ίδιος δεν γνωρίζει, ένα βιολί που να ηχεί όπως ένα Στραντιβάριους. Ο Ντάνιελ αρχίζει να εργάζεται αμέσως, χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα ποια θα είναι η τιμωρία του αν δεν τα καταφέρει... Σύντομα συνειδητοποιεί πως το βιολί αποτελεί πλέον τη μοναδική του σωτηρία.

H Μαρία Άντζελς Ανγλάδα, μία από τις πιο αξιόλογες Καταλανές συγγραφείς με πλούσιο συγγραφικό έργο, συνθέτει μια συγκινητική ιστορία για την αντίσταση και την αξιοπρέπεια ενός ανθρώπου μπροστά στην πιο τρομακτική αντιξοότητα, αντιπαραβάλλοντας τη βαρβαρότητα με τη μαγεία της μουσικής σ' ένα έργο που αποτελεί ύμνο στη ζωή και στην ελπίδα.

"Το Βιολί του Άουσβιτς" έχει πουλήσει πάνω από 100.000 αντίτυπα στην Καταλωνία και έχει μεταφραστεί σε δώδεκα γλώσσες.
show more

Product details

Rating details

2,914 ratings
3.62 out of 5 stars
5 19% (552)
4 37% (1,092)
3 33% (951)
2 9% (274)
1 2% (45)
Book ratings by Goodreads
Goodreads is the world's largest site for readers with over 50 million reviews. We're featuring millions of their reader ratings on our book pages to help you find your new favourite book. Close X