Πρόσθεση και αφαίρεση

Πρόσθεση και αφαίρεση

Currently unavailable

Add to wishlist

AbeBooks may have this title (opens in new window).

Try AbeBooks

Description

Τα βιβλία της σειράς Disney "Χαρούμενο Σχολείο - Μαθαίνω με τους αγαπημένους μου ήρωες", σχεδιασμένα από έμπειρους παιδαγωγούς της προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά να αποκτήσουν γνώσεις και να καλλιεργήσουν δεξιότητες και στάσεις απαραίτητες για τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας, είναι το κατάλληλο εκπαιδευτικό εργαλείο για να στηρίξετε το παιδί στα πρώτα του σχολικά βήματα.

Στο βιβλίο "Πρόσθεση και Αφαίρεση": τα παιδιά ακολουθούν σε νέες περιπέτειες τις Νεράιδες (Τίνκερ Μπελ, Ροζέτα, Νεραϊδόσκονη, Ίριδα κ.ά.) και την παρέα τους και ασκούνται στις πράξεις της πρόσθεσης και της αφαίρεσης με μονοψήφιους και διψήφιους αριθμούς. Mε ευχάριστο τρόπο, αφού παίζουν με τους αγαπημένους τους ήρωες, μαθαίνουν στρατηγικές υπολογισμού, ώστε:
- να προσθέτουν και να αφαιρούν ανά δύο, ανά πέντε, ανά δέκα
- να υπολογίζουν αθροίσματα: ανεβαίνοντας 1, 2, 3..., χρησιμοποιώντας την αντιμεταθετική ιδιότητα της πρόσθεσης, τους διπλούς αριθμούς, τις "οικογένειες πράξεων", την υπέρβαση της δεκάδας
- να υπολογίζουν τις διαφορές: κατεβαίνοντας 1, 2, 3, χρησιμοποιώντας τους διπλούς αριθμούς, τις "οικογένειες πράξεων"
- να λύνουν προβλήματα με προσθέσεις και αφαιρέσεις
- να χρησιμοποιούν ένα ραβδόγραμμα για να κάνουν πράξεις

Οι δραστηριότητες είναι εξελικτικά δομημένες και σε αυτές αξιοποιούνται τα αυτοκόλλητα.
Ακολουθεί ένα επιτραπέζιο παιχνίδι και Τριγωνικές Κάρτες για εξάσκηση στις αριθμητικές πράξεις. Στο τέλος, προτείνονται πρόσθετες δραστηριότητες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι γονείς στο σπίτι. Επίσης, δίνεται το πτυχίο που παίρνει το παιδί μόλις ολοκληρώσει τις δραστηριότητες και με αυτόν τον τρόπο επιβραβεύεται για την προσπάθειά του.
show more

Product details