Διαλέξεις για τη βαρύτητα

Διαλέξεις για τη βαρύτητα

4.25 (69 ratings by Goodreads)

Currently unavailable

Add to wishlist

AbeBooks may have this title (opens in new window).

Try AbeBooks

Description

Οι Διαλέξεις Feynman για τη Βαρύτητα βασίζονται σε σημειώσεις που προετοιμάστηκαν κατά τη διάρκεια μιας σειράς μαθημάτων πάνω στη βαρυτική φυσική που δίδαξε ο Richard Feynman στο Caltech κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 1962-63. Για αρκετά χρόνια πριν από αυτές τις διαλέξεις ο Feynman σκεφτόταν επίμονα και σε βάθος σχετικά με τα θεμελιώδη προβλήματα στη βαρυτική φυσική, παρ’ όλα αυτά δημοσίευσε πολύ λίγα. Οι διαλέξεις αυτές αντιπροσωπεύουν μια χρήσιμη καταγραφή των απόψεών του και κάποιων από τις οξυδερκείς σκέψεις του πάνω στη βαρύτητα και την εφαρμογή της στην κοσμολογία, τους υπεραστέρες, τις σκωληκότρυπες και τα βαρυτικά κύματα εκείνη τη συγκεκριμένη εποχή. Οι διαλέξεις περιέχουν επίσης πολλές συναρπαστικές παρεκβάσεις και παραλειπόμενα πάνω στα θεμέλια της φυσικής καθώς και άλλα θέματα.

Με τρόπο χαρακτηριστικό, ο Feynman διάλεξε μια μη παραδοσιακή, μη γεωμετρική προσέγγιση στη βαρύτητα και τη γενική σχετικότητα βασισμένη πάνω στις υποκείμενες κβαντικές όψεις της βαρύτητας. Έτσι, αυτές οι διαλέξεις περιέχουν μια μοναδική παιδαγωγική αναφορά της ανάπτυξης της γενικής θεωρίας της σχετικότητας του Einstein ως το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της απαίτησης για μια αυτοσυνεπή θεωρία ενός άμαζου σπιν-2 πεδίου (του βαρυτονίου) συζευγμένου με τον τανυστή ενέργειας-ορμής της ύλης. Η προσέγγιση αυτή καταδεικνύει επίσης την πολύ στενή και θεμελιώδη σύνδεση ανάμεσα στην αναλλοιότητα βαθμίδας και στην αρχή της ισοδυναμίας.
show more

Product details

Rating details

69 ratings
4.25 out of 5 stars
5 48% (33)
4 33% (23)
3 14% (10)
2 4% (3)
1 0% (0)
Book ratings by Goodreads
Goodreads is the world's largest site for readers with over 50 million reviews. We're featuring millions of their reader ratings on our book pages to help you find your new favourite book. Close X