Ανθρώπινες πόλεις

Ανθρώπινες πόλεις

4.32 (707 ratings by Goodreads)
By (author) 

Currently unavailable

Add to wishlist

AbeBooks may have this title (opens in new window).

Try AbeBooks

Description

Το πιο πρόσφατο βιβλίο του Δανού αρχιτέκτονα Jan Gehl αποτελεί και την πρώτη έκδοση έργου του στα Ελληνικά, από τις ειδικές εκδόσεις του ΜΒΙΚΕ.

Ο Jan Gehl είναι αρχιτέκτονας, τέως καθηγητής στη Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών της Δανίας και συνιδρυτής του αρχιτεκτονικού γραφείου Gehl Architects, το οποίο βρίσκεται πίσω από τις αναπλάσεις πόλεων όπως η Νέα Υόρκη, το Σίδνεϊ, το Σαν Φρανσίσκο, η Κοπεγχάγη, η Στοκχόλμη, η Μελβούρνη, το Λονδίνο, το Ρότερνταμ και πρόσφατα η Μόσχα, μεταξύ άλλων.

Για τον Jan Gehl και το βιβλίο του έχουν γράψει: "Ο Jan Gehl συνεχίζει να μας εκπλήσσει με τις βαθιές γνώσεις του γύρω από τις πόλεις. Το εύρος αυτού του βιβλίου είναι διεθνές, αφού βασίζεται σε έργα που έχει υλοποιήσει στην Ευρώπη, Αυστραλία και Αμερική, με συγκρίσιμα στοιχεία για τη χρήση των δημόσιων χώρων από τους πεζούς. Το πραγματικό ενδιαφέρον έγκειται στο σύντομο χρονικό διάστημα που χρειάστηκε για να βοηθήσει κάποιες από τις πόλεις να μετατρέψουν δρόμους γεμάτους αυτοκίνητα σε οάσεις για τους ανθρώπους".

Πρόκειται για ένα ουσιαστικό, περιεκτικό και ταυτόχρονα ευχάριστο στην ανάγνωση βιβλίο το οποίο συχνά θα σας κάνει να αναρωτηθείτε "μα γιατί δεν το είχε σκεφτεί κάποιος ως τώρα...", που δίνει πρακτικές και επιστημονικά τεκμηριωμένες απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: "Μπορεί να γίνει αυτό στην πόλη μου; Πόσο δύσκολο είναι; Γιατί δεν το είχε κάνει κάποιος ως τώρα;"

Μέσα από παραδείγματα εφαρμογών σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Σίδνεϊ ή το Λονδίνο, ο Gehl μας αποδεικνύει περίτρανα πως οι πόλεις είναι - και πρέπει να είναι - φτιαγμένες για ανθρώπους και μόνο ως τέτοιες έχουν ελπίδα και μέλλον.

Αν οι άνθρωποι δεν μπορούν να απολαύσουν τους δημόσιους χώρους, τότε απομακρύνονται από τις πόλεις και οι πόλεις - αργά ή γρήγορα - πεθαίνουν. Στις σελίδες του θα ανακαλύψετε το παρελθόν και το παρόν των περισσότερων ελληνικών πόλεων και - αν είμαστε τυχεροί και ακολουθήσουμε την απλή λογική του - και το μέλλον.
show more

Product details

  • Mbike
  • 9789608651852

Rating details

707 ratings
4.32 out of 5 stars
5 50% (353)
4 35% (246)
3 13% (95)
2 2% (12)
1 0% (1)
Book ratings by Goodreads
Goodreads is the world's largest site for readers with over 50 million reviews. We're featuring millions of their reader ratings on our book pages to help you find your new favourite book. Close X